Broil King Offset Smoker 500
Broil King Offset-grill 500 är tillverkad av 2 mm stål med en total grill och rökyta på 81x49cm + 38x56cm, och har kraftiga, tvåsidiga grillgaller i gjutjärn. Ventilationssystemet omfattar en skorsten med RotoDraft-ventil. Två brickor för kol och spridning av rök och utdragbar askbehållare i båda kamrarna.
Offset-smoker
Har du någon gång funderat på vad som skiljer din vanliga helggrillning från traditionell Amerikansk barbecue? Det redskap man kanske mest förknippar med ordet barbecue är "Smoker", vilket det finns en mängd olika typer av. Den kanske vanligaste smokertypen man ser i Amerika är den så kallade Offset-smokern. Den ser ut som en stor liggande tunna med en mindre tunnna vid sidan om. Med den flyttar man värmekällan bort från maten (som ligger i den stora kammaren) till en separat kammare (den lilla) vilket ger lägre temperaturer, runt 100°-130° och därmed en långsammare tillagning, perfekt för större köttstycken som bringa, bog, revbenspjäll mm.
Många möjligheter med Broil King Offset-smoker
Den långsamma tillagningen mörar köttet genom att smälta fett och bindväv samtidigt som vätskan stängs inne, resultatet blir ett extremt mört och smakrikt kött. Smakerna präglas mycket av de träslag du använder i brännkammaren, både vilken typ av grillkol du använder och vilka träbitar du placerar i glöden. Broil King Offset-smoker 500 är tillverkad av 2 mm stål med stor kapacitet och massor av möjligheter. I den stora rökugnen har du en yta på hela 81x49cm att arbeta med, tillräckligt för att laga mat till hela släkten. I den lilla kammaren sker förbränningen till röken och i den finns ett kraftigt grillgaller i gjutjärn på 38x56cm.
I den stora kammaren ligger 5 kraftiga tvåsidiga grillgaller i gjutjärn och under dem en uppsamlingsbricka i rostfritt stål för enklare rengöring.
All förbränning sker alltså i den lilla kammaren. Där använder du med fördel grillkol av god kvalitet kombinerat med rent trä av önskad sort beroende på vilka smaker du eftersträvar. Målet är att hålla en jämn förbränning under lång tid. Tack vare Roto Draft ventilen på skorstenen och det justerbara luftintaget på sidan kan du kontrollera värmen på ett bra sätt. Visst är det en liten tröskel innan man lär sig hur smokern fungerar men när du kommit över den har du öppnat dörren till en helt ny värld av matlagning.
Mått
152x66x133