Fogskum

Protools är återförsäljare för Dana Lim inom kategorin fogskum. Det är den fulländade lösningen när du ska isolera eller göra tätningar och fyllningar av exempelvis fönster- och dörrkarmar. Det finns olika slags fogskum som är anpassade för utomhusbruk respektive inomhusbruk, vilket gör att du kan välja det som du är i behov av för stunden. 

Miljövänligt fogskum

Många fogskum är giftiga och därför rekommenderas det alltid att du använder handskar och eventuellt ansiktsmask när du utför fogarbete på din arbetsplats. Det du däremot kan vara helt säker på när du beställer fogskum från Protools är att varumärket Dana Lim har ekologiska produkter som inte innehåller giftet isocyanater. Vi vill, trots att produkterna är giftfria, rekommendera dig att använda skyddsutrustning och då speciellt handskar eftersom fogskummet är kladdigt. Tack vare att ni som professionella hantverkare kan köpa giftfritt fogskum genom Protools ser vi gemensamt till att ni får en bättre och skonsammare arbetsmiljö. 

Vad finns det för fogskum?

Du kan beställa fogskum till din arbetsplats via Protools hemsida. Vi har olika varianter på fogskum beroende på vad för typ av arbete du ska utföra. Det finns därför produkter för just din arbetsplats behov. Har ni möjligtvis fått in ett arbetsuppdrag där ni behöver isolera och täta fönster- och dörrkarmar eller täta övriga byggnadsdelar? Välkomna att göra er beställning genom oss. Vi har dessutom fogskum som går att använda såväl inomhus som utomhus.

Följande alternativ av fogskum i listan går att beställa online via Protools:

 • Bygg- och sanitetssilikon
  Detta är en högelastisk fogmassa och finns i färgerna grå, vit och transparent. Den här sorten av fog är lämplig till natursten samt till ytor som emalj, glas, hård PVC-plast och rostfritt stål. Just det här silikonet har en längre bearbetningstid och passar för såväl konstruktionsfogar som sanitära fogar som används i badrum och kök. Produkten uppfyller miljökraven och är godkänd för användning i Svanenmärkta byggen.
 • Byggsilikon
  En högelastisk och neutral silikonfogmassa som är framstående på olika områden och har en längre bearbetningstid. Fogen stelnar genom en reaktion med luftens fuktighet, och efter det går det bra att ta bort allt överflöd. Det som gör just det här byggsilikonet mångsidigt är att det går att använda till många olika slags ytor samt både utom- och inomhus. Ni kommer därmed att hitta bra och passande produkter till er byggarbetsplats. Byggsilikonet 515 finns i färgerna grå, vit och transparent och kan användas till rörelsefogar mellan exempelvis betongelement, intäckningar, runt fönster och dörrar samt tillslutningsfogar.
 • Byggskum
  Ett isolerande och miljövänligt fogskum fritt från det giftiga ämnet isocyanat. Det här fogskummet grundar sig i den nyaste teknologin som därmed ger den unika egenskaper. Här har ni ett fogskum som är mer elastiskt än det traditionella fogskummet. Det fäster också på många olika slags byggmaterial och har ett högt isoleringsvärde. Utmärkt för hantverkare som arbetar med tätning och isolering av fönster och dörrar eller behöver använda det mellan väggelement, i hålrum och rörgenomföringar.
 • Helårsskum (Danaflex Foam)
  Ett smidigt och passande fogskum när du som professionell hantverkare behöver täta dörrar- och fönsterkarmar, foga mellan betongelement eller ljudisolera. Ett passande helårsskum för alla väderförhållanden. Fogskummet används till precisionsarbete och klarar också rörelser upp till 35 procent. Dess smidiga återhämtning gör att hantverkare inom byggbranschen kan känna sig trygga med ett utmärkt resultat i och med att upptagningsförmågan av rörelsen gör att fogen inte spricker.
 • Precisionsskum
  Användningsområdena är precis som helårsskum, det vill säga du kan använda det mellan betongelementen, till fönster och dörrar samt till såväl isolering som ljuddämpning. Precisionsskummet är utvecklat för alla professionella hantverkare på byggarbetsplatser. Det är ett skum som tillsammans med en passande fogspruta gör att du kan kontrollera själva expansionen, vilket gör det lättare för dig att applicera rätt mängd fog. Skummet tätar fantastiskt bra och fäster dessutom på många byggmaterial, med undantag för bland annat termoplasten polyeten och övriga limavvisande ytor. Tänk på att fogskummet inte tål direkt solljus, och därför är det viktigt att täcka eller måla över fogen för att skydda den.
 • Montageskum
  Används vid arbeten som innefattar tätning av fönster- och dörrkarmar för att behålla värmen, fyllning av hålrum samt för isolering och ljuddämpning. Det binder väldigt bra och kan monteras på olika byggmaterial, vilket gör att det får ett större användningsområde och håller hög kvalitet. Observera att montageskum måste täckas eller målas över för att undvika direkt solljus. UV-strålningen gör att fogskummet bryts ner och slutligen blir till sand. Montageskummet används av yrkesverksamma hantverkare som är vana vid användningssättet.
Filtrera
Varumärke
Kategorier
Visar 1-11 av 11 artiklar
Dana Lim Byggsilikon 515
86 kr
Normalt 3-5 dagar
Dana Lim Byggskum Extra 601 Hand 500ml (Isocyanfritt)
335 kr
Normalt 3-5 dagar
Dana Lim Byggskum Extra 602 Pistol 700ml (Isocyanfritt)

Nyhet

399 kr
Lagervara
Dana Lim Clear Tack 542 290ml Transp./Glasklar
199 kr
Lagervara
Dana Lim Combi Tack 547
fr. 149 kr
Lagervara
Dana Lim Danaflex Foam NBS 591
Kampanj
REA
124 kr 128 kr
Köp!
Lagervara
Dana Lim Precisionsskum NBS Proffs 595
Kampanj
REA
111 kr 123 kr
Köp!
Lagervara
PU Montageskum Proff 594
123 kr
Lagervara
Logga in
Moms

Välj att visa priser med inklusive eller exklusive moms

Inklusive moms
Exklusive moms