Historia

Festools historia del 3

En hand för arbetet, den andra för högre säkerhet: Sägehexe var den första enhandscirkelsågen med en sågeffekt på 500 W vid 50 mm sågdjup. Nu kunde snickarna för första gången hålla sig fast med en hand i taket och såga med den andra.


1962 fick Festos logotyp en modernare utformning. 


Den första generationen av styrskenor kom ut på marknaden. Den ersattes av en ny version i aluminium 1980.

2003 tillverkas styrskenan FS/2 i olika varianter. Den andra generationen av styrskenan har ett andra spår gör ytterligare tillbehör och en glidremsa för att det ska gå lättare att styra maskinen.

På bilden som är tagen i början av 1960 ser vi Gottlieb Stoll som använder den första cirkelsågen med styrskena.





För långa, raka snitt med precision, som jag skrev tidigare så lanserades den första styrskenan 1962 originalet har utvecklats genom åren och kan utan problem kopplas ihop med tidigare generationer av styrskenan.



Alla hantverkare jublar – Nu blir slipningen dammfri: RTT-S var den första planslipen i världen med anslutning för dammutsug. I och med det kunde dammet, och i synnerhet hälsofarligt damm från 2-K-spackelmassa, sugas upp effektivt.


Utbudet av planslipar idag från Festool: 

Dessa är idealiska för att slipa länge ovanför huvudhöjd utan ansträngning. Och som planslip, deltaslip eller excenterslip är de extremt flexibla för individuella arbetsuppgifter. Med en kompakt form, en vikt på bara 1,2 kg. 

Hos protools hittar du 
RTS 400 REQ

https://protools.se/sv/festool-planslip-rts-400

1975 blev det beslut om att ge upp marknaden för stationära maskiner och framöver bara koncentrera sig på att utveckla och tillverka el- och tryckluftsverktyg.




Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
Logga in
Moms

Välj att visa priser med inklusive eller exklusive moms

Inklusive moms
Exklusive moms