Historia

Festools historia del 2

Att sprida rykte om varumärket Festo bland fackmassor var en perfekt plattform för att ställa ut och visa Festo-Produkterna


Under 1930 & 40-talet var tallrikssliparna MTD och KTD bästsäljare. Festos tallriksslip var dessutom den första slipmaskinen med patenterat eget utsug.

Företaget började ständigt växa och lokalerna på Olgastrasse i Esslingen blev nu för små. 1938 började Gottlieb stoll planera det första nybygget på Ulmer Strasse. Några år senare blev denna adress företagets nya hem.


Ett foto av andra generationen av Festo. Från vänster till höger: Harald Kneile, Gerda Maier-Stoll, Heinz Attinger, Wilfried Stoll.

Redan från början hade företaget Träbygge i fokus. Ett exempel på det är pendelhuvssågen AE 85 från 1946.

Cirkelsågen AD 85 hade sex viktiga funktioner:

- Utvändigt rekylskydd för högre säkerhet
- sågdjupsinställning utan ändring av motorns tyngdpunkt
- snedställning runt sågmarkeringen
- snittvisare
- spånutkast
- sågbordsyta

Planslipen RUTSCHER RTE är än idag legendarisk, Rutscher ersatte den illa omtyckta och tidskrävande handslipklossen för målare, snickare och billackerare, och öppnade därmed upp för finslipning med maskin.

   

Den aktuella planslipen som vi kan rekomendera väldigt bra för små och smala ytor och bortslipning av färg och lack på fönsterramar. 

Läs mer om produkten här 

I Neidlingen finns det fina körsbärsträd som dem även är kända för. 1951 blev Neidlingen även kända för suveräna elverktyg. Redan 1950 var lokalerna på Ulmer strasse i Esslingen också snart för trångt. I Neidlingen hittade Gottlieb Stoll då den perfekta platsen att fortsätta bygga sina berkyg för högsta anspråk.





Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
Logga in
Moms

Välj att visa priser med inklusive eller exklusive moms

Inklusive moms
Exklusive moms