Historia

Festools historia del 4


Året 1975 bestämde sig Festool att endast fokusera på elverkyg. 

Slipmaskinen med den bästa slipeffekten: Den första excenterslipen med integrerat utsug kom ut på marknaden.



Bara ställa om & starta: Möjligheten att ställa om mellan grov- & finslipning gjorde det enklare att växla mellan varierande arbetsmoment. Nu kunde man gå vidare direkt från robust grovslipning till super-finslipning med samma maskin. ROTEX är fortfarande den mest effektiva allroundmaskinen för snickare, målare och billackerare.








Sänka och såga säkrare: Den framgångsrika serien för Festos & senare Festools började med AXF 45 serien. I kombination med styrskenan kunde man nu såga med precision som aldrig förr.



Exakta snitt: Kombinationen av handcirkelsåg och styrskena är omtyckt av användarna. Den första styrskenan med gummikant som splitterskydd för en splitterfri snittkant och enkel placering på blyertsstrecket. Styrskenan och sänksågen är snickarens ständiga följeslagare. 







Ledande precision: tack vare de inställbara styrbackarna i bordet kunde man göra rätvinkliga snitt även i tjockare trä. Sticksågarna blev på så sätt ett precisionsverktyg för snickare med höga krav.



Den har flera gånger utsetts till Årets fabrik och tillverkat många verktyg för högsta anspråk.


I början av 1990-talet utökades FESTO-logotypen med ordet ”TOOLTECHNIC” för att skillnaden mot FESTO Pneumatic skulle bli tydligare.




Det var året 1993 som den första SYSTAINER skapades, och sedan dess har det varit en populär produkt att förvara sina verkyg i för alla hantverkarproffs i världen. Den kallas "Världens snygaste" verktygslåda och har belönats med innovationspirset och andra priser för produktdesign. Eftersom den både håller ordning och skyddar. 


Kompakt, robust och kraftfull: Skruvdragaren CDD 12.




Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
Logga in
Moms

Välj att visa priser med inklusive eller exklusive moms

Inklusive moms
Exklusive moms