Milwaukee

Milwaukee grundades 1924 av A.F. Siebert med ”Hole-Shooter” som huvudprodukt, den första lätta, bärbara 1/4-tumsborrmaskinen som kunde användas med en hand. Företaget förstärkte sitt rykte som innovatör genom att 1949 utveckla en unik vinkelborrmaskin för trånga utrymmen, den första fristående portabla elektriska metallsågen, Sawzall®-tigersågen 1951 och Hole-Hawg®-borrmaskinen 1970, som alla blev branschstandard för byggnadsentreprenörer. Efter 1-1/2 år av hårda test presenterades 1991 tigersågen Super Sawzall®, med branschledande 1000W och 0–2800 slag/min

Sedan grundandet 1924 har Milwaukee inriktat sig på ett mål: att skapa de bästa elverktygen och tillbehören i Heavy Duty-kvalitet för professionella användare. Idag förknippas märket Milwaukee med högklassiga, tåliga och tillförlitliga professionella verktyg.

Milwaukees huvudkontor i Brookfield, Wisconsin, är bas för forskning, produktutveckling, tillverkningssupport, marknadsföring, försäljning och informationssystem. Moderna produktionsanläggningar finns i Greenwood, Jackson och Kosciusko, Mississippi, Blytheville, Arkansas, Brookfield, Wisconsin och i Matamoros, Mexiko.

Milwaukees produkter tillverkas också enligt krävande standard på moderna anläggningar i Europa och resten av världen. 2001 lanserades Milwaukee-märket i Australien, och det återlanserades i Europa och övriga världen 2002. Företaget har över 3000 anställda som tar hand om kunder över hela världen.

Filtrera
Kategorier
Logga in
Moms

Välj att visa priser med inklusive eller exklusive moms

Inklusive moms
Exklusive moms